25. elokuuta 2017

Gluteeniton ja maidoton riisipiirakka (Allergia 100, 36.)

Pohja:

5dl sopivia jauhoja. (Näissä käytetty 3dl Gluteeniton jauhoseosta ja 2dl tattarijauhoja)
1.5tl psylliumia
Hiukka suolaa
0.5dl öljyä

Täyte:
puuroriisiä/ riisihiutaleita
vettä/ sopivaa "maitoa"

Keitä sopivaan maitoon taikka veteen perus riisipuuro. Näissä tein riisihiutaleisiin (Tulee helpommin paksumpaa).

Laita psyllium turpoamaan vesitilkkaan. Anna turvota 10min. Vaivaa muut aineet sekaan ja työstä sopiva taikina. Jos taikina on tahmaista, lisää hiukka jauhoja ja öljyä.

Tee taikinasta tanko ja leikkaa siitä palasia. Painele taikka kauli soikeita piirakanpohjia. Muista jauhottaa pöytä hyvin. Lado puuroa pohjien päälle. Rypytä. Tyyli vapaa!

Paista 225 9-14 minuuttia. Nämä upotin vielä kuumana Siniseen keiju margariiniin.


- Laura S -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti