8. heinäkuuta 2017

Behind the scenes - Meidän perheen parhaaksi (Allergia 100, 19.)

Tällä kirjalla, kuten kaikilla, on tarina. Tämän kirjan tarina lähtee kahdesta allergisesta lapsesta, jotka tekivät vauva-ajasta lukuisilla oireillaan jopa suhteettoman hankalaa. Oireita olivat muun muassa kipuitku, refluksi, ihottuma, hengitysvaikeudet ja lista jatkuu. Ensimmäinen lapsi oli opettaja ja seuraavan kanssa asiat sujuivatkin jo sitten paljon paremmin. Niin paljon paremmin, että syntyi ajatus kirjasta, joka auttaisi myös muita samassa tilanteessa olevia. Tiettyjä ruoka-aineita välttämällä ja ns. imetysdiettaamisella kohti oireettomutta.Kirjan kirjoittaminen alkoi heti, kun ajatus oli syntynyt. Imetyksen terveyshyödyt (sekä äidillle että vauvalle), läheisyys ja rakkaus sekä muut hyvää tekevät vaikutukset oli sisäistetty ja tarve saada tämä tieto kaikille oli suuri. Yksin en olisi siihen pystynyt. Ensiksi pyysin Lastenlääkäriämme Tiina Tuomelaa mukaan, koska hänkään ei pysty kaikkia tapaamaan ja auttamaan. Tiinan apu vaikeissa ajoissa oli korvaamatonta, kun mistään muualta ei saanut apua. Neuvolassa ei tiedetty allergioista, eikä imetysdieettiä suositeltu. Lastenklinikalla sanottiin, ettei vauvalla voi olla allergioita. Mutta ONNEKSI meitä pyydettiin kääntymään yksityisen lääkäriaseman puoleen kesälomien takia. Lukuisten onnettomien lääkäritapaamisien jälkeen oli käsittämätön tunne lähteä ensimmäiseltä Tiinan vastaanotolta täynnä voimaa ja uskoa onnistumiseen. Tunne oli niin uskomaton, että vaikeudet alkoivat vaihtumaan uskoksi. Tämä onkin yksi tärkeimmistä viesteistä, joka kirjalla on. Me emme vain kuvittele asioita, vaan niillä selittämättömillä oireilla on nimi (refluksi tai silent refluksi) ja että imetysdieetin avulla on mahdollisuus saada vauvasi jopa oireettomaksi. Tiinalta saamani resepti oli siis imetysdieetin jatkaminen ja lääke, jota ei lopulta tarvinnutkaan antaa.  

Vauva- ja pikkulapsiarki otti kuitenkin veronsa ja kirjan kirjoittaminen jäi reseptien kuvaamisen osalta tauolle, kunnes yhtenä aurinkoisena päivänä selvitin Tuulia Järvisen puhelinnumeron. Olin hänen Wellberries-bloginsa fani ja löytänyt sieltä paljon syötävää meille. Tuulia lähti projektiin mukaan ensimmäisen puhelun jälkeen ja tapasimme nopeasti ja suunnittelimme ensimmäisen kuvauspäivän. Tässä vaiheessa ideasta ja ensimmäisistä sanoista oli kulunut noin puolitoista vuotta. Tuulian osaaminen oli korvaamatonta ja ilman sitä tämä(kin) kirja saattaisi olla pöytälaatikossa pölyttymässä. Ensimmäisestä yhteydenotosta saimme myös kustantamon kiinnostumaan sekä ihanat vertaistukitarinat ALLERGIALAPSET ry:n kautta. Koko prosessi kesti noin kaksi ja puoli vuotta.
Yhteistyö Tuulian kanssa sekä Tiina Tuomelan korvaamaton tuki mahdollistivat kirjan syntymisen ja sen saamisen tueksi ja avuksi muille vastaavassa tilanteessa oleville. Allergiat ovat pahimmillaan tehneet arjesta epämukavaa, hankalaa ja suorastaan sietämätöntä, mutta parhaimmillaan sai aikaan elämänmuutoksen, opiskelun vyöhyketerapeutiksi, uusia haasteita ja tämän kirjan - Meidän perheen parhaaksi, joka on nyt myös saatavilla englanniksi Amazonissa Best for babies.
- Piia Heinonen -

Allergialapset ry oli ilolla mukana tässä kirjaprojektissa. Kirjan viesti on todella tärkeä, vanhempien voimaannuttaminen. Kirja tuo esille sellaisia asioita, mihin vanhemmat eivät neuvolan kautta saa vastauksia. Vertaistuki on hyvin tärkeässä roolissa mm. perheiden arjessa jaksamisen kannalta. Meidän perheen parhaaksi –kirja viettää 1-vuotissynttäreitään. Allergiasoturit-blogi onnittelee kirjan tekijöitä ja juhlistaa tapahtumaa tekemällä julkaisusarjan, jossa kirjan jokainen vertaistarina avataan teidän luettavaksi.

Saimme kirjailijoilta kaksi Meidän perheen parhaaksi -kirjaa arvottavaksi lukijoidemme kesken. Arvomme toisen kirjan oman tarinan tai kuvan heinäkuun loppuun mennessä meille lähettäneiden kesken. Toisen kirjan arvomme Facebookin puolella kaikkien tämän julkaisusarjan julkaisuihin kommentoineiden kesken. PS. Tämän linkin takaa löydätte kirjantekijöiden haastattelun 

PPS. Tämän linkin takaa voit lukea erään allergisen vauvan äidin mietteitä kirjasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti