26. heinäkuuta 2017

Allergiaystävälliset ravintolat Muumimaailmassa (Allergia 100, 26.)

Kävimme viime kuussa Muumimaailmassa. Muumimaailman saari on kauneudessaan jotain aivan mieletöntä. Tällä reissulla myös kiinnitin huomiota miten ihanasti esimerksiksi saaren Buffetravintolassa oli huomioitu erikoisruokavaliot, ja ilahduin, kuinka oikein ystävällinen henkilökunta opasti vielä kaikessa lisää!Ravintolassa oli jo valmiiksi tehty ruuista muun muassa maidoton, gluteeniton ja munaton vaihtoehto erilliselle pöydälle. Oli esimerkiksi perunamuusseja, joista yksi oli tehty riisimaitoon ja toinen johonkin toiseen kasvimaitoon. Ja sitten yksi muussi, joka oli thety ihan veteen. Vegaanisia ruokavaihtoehtojakin löytyi.

Henkilökunta tosiaan auttoi mielellään ja oli valmis taikomaan keittiöstä sopivaa ruokaa, jos valmiista ei sellaista löytynyt. Palvelu oli kyllä niin 5/5 :) Suosittelen tuota Muumimamman buffetia jos sinnepäin suuntaa.Allergiaystävällisestä palvelusta kertoo myös se, että viime vuonna hampurilaispaikassa meitä varten siivottiin yksi pöytä (eliminoitiin kontaminaatioriski) ja valmistettiin meidän pojalle hampurilainen, missä ei ollut varmasti munaa (majoneesia).

Lasten buffet oli erittäin edullinen ja nakit ja lihapullat upposivat yleisöön kuin kuuma veitsi voihin.

Tälläiseen paikkaan on ihana matkustaa, kun ei tarvitse miettiä sitä, uskaltaako lapselle antaa ruokaa, vai saako hän kenties jonkun allergisen reaktion. Meille myös kerrottiin, että mikäli jollakulla perheenjäsenellä on oikein vaikeita allergioita, tuonne voi soittaa etukäteen, että löytyy sopivaa evästä.- Sofia/ Frutti Di Mutsi -

Sofian ja hänen perheensä matkakertomuksen voi lukea kokonaisuudessaan Sofian blogista Frutti Di Mutsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti