25. kesäkuuta 2017

Kaiketon täytekakku allergiaperheen juhlahetkiin (Allergia 100, 15.)

Mummin kaiketon täytekakku




Kakkupohja
5 dl jauhoja esim. Semper Fin Mix
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
150 g maidotonta margariinia  (esim. Keiju, tai Sunnuntain leivontamargariini)
1,5 banaania muussattuna
3 dl vichyä
2 tl psylliumia
1 tl ksantaania

1. Sulata ja jäähdytä margariini ja muussaa banaani
2. Voitele ja jauhota vuoka
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita huolellisesti
4. Lisää loput ainekset ja sekoita
5. Kaada taikina vuokaan (halkaisija 24cm) ja tasoita.
6. Paista kakku uunin alatasolla, 175C noin 45 -50minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla.
7. Kun pohja on hieman jäähtynyt, laita vuoan päälle lautanen "kanneksi", jolloin pohja pysyy mehevänä eikä tarvitse kostutusta myöhemmin

Täyte
Hillottuja vadelmia.
(hillosokeria ja vadelmia n. 2dl keitetään hilloksi)
 (+ tilkka sitruunamehua)
Maista!

Kreemi kakun:
130g maidotonta margariinia (Keiju
n. 1 /3pkt tomusokeria
Tippa sitruunamehua
Maista !

Koristelu:
Maidoton tumma suklaa
Sokerimassa

Kostutin pohjat ennen täyttöä varovasti tuoremehulla
(Mango-passiohedelmä)

1. Halkaise pohja kolmeen osaan
2. Kostuta pohjat pullasudilla ja levitä vadelmahilloa kerrosten väliin
3. Levitä kreemi kakun päälle ja reunoille tasaisesti
4. Kauli sokerimassa perunajauhojen avulla tasaisen ohueksi pyöreäksi levyksi. Aseta levy kaulimen avulla kakun päälle ja painele reunat siisteiksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois alareunaa myöten. Jäännöksistä on helppo muotoilla esim ruusukkeita tms.
5. Sulata 3-4 riviä  suklaata mikrossa, (notkista tarvittaessa Keiju margariinilla). Kaada suklaa pursotinpussiin hieman jäähtyneenä ja koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti