4. kesäkuuta 2017

Allerginen vauva ja hoidon löytyminen (Allergia 100, 9.)

Heti seuraavana aamuna esikoiseni syntymän jälkeen ihmettelin, miksi vauva vain huutaa ja huutaa, ja huonetoverit ihmettelevät, miksen saa vauvaa rauhoittumaan millään. Vauva huusi eräänä päivänä lähes kahdeksan tuntia putkeen, välillä nukahtaen, hänen herättyään huuto taas jatkui.

(Onneksi) suvussamme on allergisia, joten aika äkkiä selvisi, että minun on alettava jättämään ruoka-aineita pois itseltäni, jotta vauvan olo paranee. Näin kävikin, kunnes 2kk lääkärineuvolassa pyysin saada lähetteen allergiapuolelle, jotta saisimme asiantuntevaa apua. Emme saaneet lähetettä, sain vain torumista ja käskyn palauttaa kaikki pois jätetyt ruoka-aineet takaisin ruokavalioon. Oli kuulemma aivan normaalia, että vauva raapii posket verille ihottuman takia, ja on kuulemma aivan normaalia, että vauva huutoitkee koko päivän, koliikkia se vain on.

Otimme yhteyttä myös terveyskeskuksen omalääkäriin, mutta kaikkialta saimme samat fraasit: "Alle 1-vuotias ei voi olla allerginen", tai " Äidinmaidon kautta ei ole mahdollista saada allergista reaktiota". Aloimme käydä yksityisellä lääkärillä, ja saimme häneltä hyvät neuvot, minulle katsottiin sopivia ruoka-aineita, joilla pysyy nälkä pois ja lapselle määrättiin varuilta allergialääkkeet. Nykyään lapsi on jo melkein puolitoistavuotias, ja laajoista allergoista jäljellä on enään kookos sekä lehmänmaito! Kannustan jokaista pienen vauvan äitiä luottamaan vaistoonsa, sillä jos äiti uskoo, että vauvalla on allergiaa, asiaa kannattaa selvittää! Ei ole kenenkään etu, että vauva huutaa mahakipujen takia!

Jenita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti